Okonomiyaki

 

Eller japanske grønnsakspannekaker. Det betyr noe sånt som "det du liker"

Dette er en veldig fin måte å få brukt opp de grønnsakene du har liggende.

Jeg bruker å kalle det for økonomi-jaki, det er både sunn og økonomisk mat!

 

 

Ingredienser 

  • 1/4 finstrimlet hodekål
  • 1 revet gulrot
  • 1 ts salt
  • 1 løk
  • 4 egg
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 ts revet ingefær
  • 1/2 ts pepper
  • olje/smør til steking
  • 1 ss soyaolje

 

Topping:

  • valgfritt: sennepssaus, dressing, soltørkede tomater, hoisinsaus...

 

Utstyr

  • Stormkjøkken/primus/ved og fyrstikker til bål
  • Stekepanne
  • Stekespade 

 

Hvordan går du frem?

  • Rør sammen egg, mel, salt og pepper 
  • finsnitt kål og kna den litt til den begynner å slippe litt væske
  • Riv og kutt resten grønnsakene i tynne strimler
  • Bland alt og ha røra i en tett beholder og ta med på tur
  • Stek de i middels varm panne på begge sider til de er gyldne
  • Serveres varme med sønsker topping

 

Tips

  • Du kan bruke de grønnsakene du har; rødkål, sellerrot, grønnkål