Krabbe-

lurer

 

Svenskene har noen skikkelig godsaker som de kaller krabbelurere. Jeg vil beskrive det som en krysning av lapper og smultringer.

 

 

Ingredienser

  • 2 egg
  • 1 dl sukker
  • 3 dl melk
  • 6 dl mel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kardemomme
  • 3 ss smeltet smør
  • riv det gule skallet av en økologisk sitron

 

Slik gjør du

  • Visp egg og sukker
  • Ha i egg og smør
  • Bland det tøreer og rør alt til en tykk røre
  • Ha røra i en tett beholder

 

Utstyr

  • Stormkjøkken/primus/ved og fyrstikker til bål
  • Stekepanne
  • Stekespade

 

Steke eller fritere?

  • Du kan nå velge å steke de som vanlige lapper i panna eller frityrsteke de
  • Fritering er mer risikofylt
  • Ha ALLTID lokk tilgjengelig
  • Bruk et størdig kokeapparat slik at det ikke velter
  • ALDRI vann i varm olje

 

Fritering

  • Bruk rapsolje eller frityrolje
  • Oljen er passe varm når det bruser lett rundt en tresleiv
  • Det holder med 1,5 cm olje i panna eller gryta
  • Lag små kuler/baller ca 1/2 ss
  • Små krabbelurer er lettere å få gjennomstekt
  • Snu de og stek til de er passelig brune utenpå
  • Bruk redskap i tre eller metall
  • La de trekke på litt tørkepapir
  • Strø på litt melis eller sukker og NYYYYYYYT

 

Tips

  • Ikke stek mer enn 3-4 om gangen
  • Lag små krabbelurer slik at de blir gjennomstekt, start med en prøvekrabbelur
  • Avkjøl oljen og hell den tilbake på flaske før du drar